C.V. van Ronald van de Peppel


Op 11 december 1951 werd ik om 6.45 uur in Utrecht geboren. Zonder iets opmerkelijks te doen, rolde ik door de middelbare school. Maar toen lokte de wereld en na twee korte kennismakingen met de universiteit (medicijnen en psychologie), trok ik de wereld in. Ik maakte reizen naar Afghanistan, Pakistan en India, bezocht Israël en Noord Afrika, Griekenlaand, Engeland en de rest van Europa. Later volgde een aantal trektochten door Noord Amerika.

Pas midden jaren '70 werd ik moe van het constant reizen en de losse jobs en de losse relaties.
Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in natuurlijke leefwijzen en andere vormen van bewustzijn. En zo begon ik in Zeeuws Vlaanderen te werken met biologisch tuinieren en bestudeerde diverse alternatieve geneeswijzen. Ook bouwde ik in de volgende jaren met eigen handen een huis, voor een groot gedeelte met gerecupereerde materialen, terwijl ik ondertussen om te overleven diverse interims deed.

Via een artikel in Bres maakte ik kennis met het fenomeen auralezing, waar ik mij direct zeer comfortabel bij voelde, en in 1980 begon ik mijn opleiding aan het Intituut voor Intuïtieve Ontwikkeling in Utrecht. Die beëindigde ik in 1984 na vier jaar op en neer reizen tussen Utrecht en Zeeland. Na een tijdje als rondreizend auralezer te hebben gewerkt, begon ik mij steeds meer in België te interesseren en 1985 heb ik een trainingscentrum in Antwerpen opgericht, waar ik les gaf in auralezing en healing. Inmiddels was ik getrouwd en had twee kindjes.

In België volgde ik verdere trainingen, die onder andere resulteerden in mijn inwijding tot sjamaan in 1989 (door de gerenommerde Hongaarse sjamaan Joska Soos).

De zoektocht naar kennis en inzicht bracht mij in de loop van dit verhaal naar de centra van verschillende grote Meesters in New York, Puna (India) en Duitsland. Maanden bracht ik door, lerend bij Bagwan Shree Rasneesh (Osho), Satchid Ananda, Baba Ganapati, Mother Meera, Amma en een aantal minder bekende Wijzen.

Bij het eerste bezoek van Phyllis Lei Furumoto aan België raakte ik gefascineerd door de transformerende en helende werking van Reiki en in 1990 werd ik één van de eerste Reikimeesters in België

Van 1993 tot 1998 volgde ik lessen olieverf schilderen aan de kunstacademie van Sint-Niklaas. Tevens volgde ik daar twee jaar kunstgeschiedenis. Sindsdien is schilderen een belangrijk onderdeel van mijn bestaan geworden.

Op dit moment houd ik mij bezig met schrijven, schilderen, het geven van workshops, Reikiweekends, privé consulten, auralezingen, Reiki behandelingen, healings en bewustzijnstrainingen van groepen. Dit doe ik in het Nederlands, Frans en Engels. Ook geef ik regelmatig voordrachten, waarvan er een gedeelte op CD te verkrijgen is. In 1999 heb ik het boek "Glimlach in de Chaos" uitgegeven. In 2001 is de tweede druk verschenen en in 2005 de derde. Onlangs is dan mijn tweede boek verschenen: "Parels in de Wind van de Tijd", 25 Soefi en andere verhalen.

Tussendoor ben ik zo nu en dan op de tv geweest (Wondere Wereld, Vitaya, ATV en Sky Television) en wordt nog regelmatig voor interviews gevraagd.

Ik woon nu al meer dan twintig jaar in België en dat bevalt mij goed.

Welkom op de website van Ronald van de Peppel

 

Agenda

Healings

Auralezing

Reiki

Gallery

Contact

En verder

Boek/Cd Best.

Cursussen

Wie is RvdP

Videofragmenten

Lesbestanden

Voordrachten